LCHF matmuffins

Dom var skitgoda! Nu hade jag kanske inte världens bästa ingredienser till fyllningen hemma, men de dög väl. Grundreceptet till degen hittade jag hos Marianne, sedan modifierade jag det lite grann.

Till 6 st behöver du:

4 ägg

1 dl kesella

50 g smält smör

1 dl riven parmesanost

0.5 dl kokosmjöl

0.5 dl pofiber

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

2 msk basilika

lite salt och svartpeppar

150 g lufttorkad skinka

2 soltorkade tomater

12 oliver

lite riven parmesanost till garnering

Vispa ihop ägg, kesella och smör. Tillsätt ost, mjöl, pofiber, husk, bakpulver och basilika. Salta och peppra lite. Hacka skinkan och tomaterna i mindre bitar. Blanda sedan ner detta i muffinssmeten. Häll smeten i 6 stora muffinsformar. Tryck ner 2 oliver i varje och strö över lite parmesanost. Grädda i 175 graders ugn 15 min. Mina muffins fick dåligt med färg, så när de 15 minuterna hade gått ökade jag till 200 grader och satte på grillfunktionen i 3 min. Sedan blev de snygga.

Jäkligt goda. Längtar redan tills nästa gång jag ska äta dom 😀

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *