En shot av vadå?

Actimel…En sån här shot  ska hålla magen och tarmen på bra humör genom de goda probiotiska  bakterier L Casei defensis. Inget fel på goda bakterier, men vad innehåller en sån här shot egentligen?

Innehåll: Högpastöriserad mjölk, vatten, skummjölkspulver, hallon, tranbärsjuicekoncentrat, dextros (socker), oligofruktos (tillsatt fiber), modifierad tapiokastärkelse (e-soppa), pektin, (e-soppa) aspartam och acesulfam K (otrevliga e-soppe sötningsmedel), youghurtkultur, L Casei Defensiskultur, surhetsreglerande medel.

Näst sist i innehållsförteckningen kom de goda bakterierna. Vilket betyder att det finns näst minst av dom i  den här shoten. Actimel består alltså mest av mjölk och vatten, sedan socker….Dyrt pris att betala för så fattigt innehåll!

Actimel ska som sagt vara bra för magen, men vad gör då oligofruktos där? För högt intag kan leda till en gasig och orolig mage istället….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *