Sexigt…

…..eller not!

Man får skylla sig själv om man kör ett intervallpass i roddmaskinen. Jag har tidigare använt handskar, både när jag rott och när jag styrketränat, men funderar på att skita i det hädanefter. Eller? Vill skita i det, eftersom det är hudens sätt att ta hand om skadan som uppstår vid långvarig eller ofta förekommande friktion. Huden blir då tjockare på det utsatta stället och efter ett tag har man skaffat sig en fin valk som skydd- check!

Men…handen på hjärtat…hur hett är det egentligen? Jag är ju dock en tjej. Tål att tänkas på.

Annars är jag så gott som på banan igen, vad gäller styrketräningen. Kan i stort sett använda mig av samma vikter som innan revbensknäcken – så nu jäklar!

I´ve been primal for about a week now, och jag vet inte riktigt vad det har gett mig. Har haft huvudvärk, vilket jag aldrig har i vanliga fall. Om man kan relatera detta till kosten vet jag inte. Eller kanske. Tycker det är svårt att få i mig tillräckligt med fett. Känner mig inte fettdriven längre.  Positivt är dock att jag kommit på en del ”ny” mat. Man blir tvingad till att tänka i nya banor när mjölkprodukter i matlagningen inte längre är ett alternativ.

Idag blir det dock ett mindre avsteg. Bästa mamman och pappan har fyllt år, så i kväll blir det kalajs för dom båda. Jag och syrran står för maten, så menyn är i alla fall LCHF rakt igenom. Recept kommer inom en snar framtid.

Här kommer en sneakpeek på förrätten:

Lax och pepparrotsröra med frökex

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 reaktioner till “Sexigt…

 1. Jag försöker också skippa mejeriprodukter ett tag, för att om möjligt få fram lite rutor på magen. Är inte överviktig, men har krupit upp ca 6 kg de senaste åren. Skulle vilja tappa typ 5 kg. Har ätit Lchf i 5 månader, men tappar inte de där kg:orna. Är det mejerierna som är boven tror du? Har du några tips?

  1. Hej Lella!
   Mejeriprodukter kan vara boven i dramat 😉 . Hur mycket av den varan äter du? Är du liberal LCHF:are eller äter du striktare? Jag menar om man ex äter fil, dricker mjölk etc får man i sig ganska mycket kolhydrater, och är man känslig kan det absolut påverka viktnedgången. Se över ditt intag av mejeriprodukter och se över hur mycket du får i dig. Utifrån detta hade jag sett om det var något jag kunde välja bort. Man behöver absolut inte utesluta dom helt, men det behöver kanske inte ingå in alla dagens måltider? Jag gör just nu mitt paleo experiment – inga mjölkprodukter, och jag vill se hur det påverkar hälsan, humöret, vikten och träningen. Har 3 veckor kvar, sen kommer det en summering. Hoppas du fick de svar du ville, annars får du höra av dig igen.

   1. Jag har försökt att hålla mig under 20 gram per dag (men det kan ju blivit mer än jag trott. Märkte första månaderna att jag var i ketos, så jag kant inte varit helt ute och seglat), eftersom jag har besvär med värk. Jag använder ytterst lite mjölk och om jag gör det är det den laktosfria som ju har mindre kh. Använder grädde, craime fraiche, ibland rysk yoghurt, ost och smör. Fast har uteslutit allt utom smör i en vecka nu. Tänkte se hur jag reagerar på det. Smör är väl okej i jägarkost? Har aldrig varit överviktig (även om jag fått lite välfärdshull de senaste åren), men skulle ju kunna vara känslig ändå, med tanke på de fysiska besvär jag har.

    Hur snabbt kan man räkna med effekt, tror du, om man kör mest animaliskt ett tag? Tycker det hade varit kul att smalna av något och få fram musklerna.. Men mitt största skäl är fortfarande att återfå min hälsa.

    Tack!

    1. Det låter som att du är rätt på det, men jag hade nog försökt att skära ner på först och främst mjölk, grädde, crème fraich och yoghurt. Smör och ost är ”svårare” att överdosera, och de flesta fortsätter att gå ner i vikt även då de fortsätter äta dessa mejeriprodukter. Smör är helt ok i jägarkost (ost njae…).
     Hur snabbt effekten kommer är helt individuellt, så det vågar jag inte säga. Det beror på hur lite/mycket fett du har i dagsläget och hur pass strikt du kan hålla kosten framöver.
     Som du själv skriver (vilket jag gillar och instämmer helt med) så kommer hälsan först. Prova med bara smör, ost och olja – raps eller oliv, ett tag och se om det hjälper dig. Vad är det för typ av värk du har, om man får fråga?
     Take care!

 2. Kiropraktorn kallade det centralt störd smärtmodulering, vilket innebär att man har ett överaktivt nervsystem. Som jag fattar det är det typ fibromyalgi, men är inte helt säker. Började ta medicin i höstas, men upptäckte att jag typ på julafton fick ökad värk en stund efter mer kolhydratrik mat. Ganska intressant! Kolhydrater gör ju knappast kroppen lugn och fin. Det var då jag bestämde att jag skulle testa Lchf strikt (har faktiskt testat tidigare, men inte strikt och med många regelbundna avsteg.

  Tack för dina råd och din tid. Det är uppmuntrande att hitta likasinnade!

  Grym blogg förresten!

   1. Tack :)!

    Faktum är att jag mår otroligt mycket bättre i min kropp sen jag gick över till lchf, men jag fortfarande en bit kvar. Det kommer tror jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *