Glyko what?

Sådär ja! Då ska vi ta och reda ut glykolysen, glykogenolysen, glykogenesen och glukoneogenesen :/
Sugen? Inte alls, men det är bara till att ta tag i det.

Kul däremot är att läsa om våra hormoner och vilken enorm inverkan de har på våra kroppar! Bitar börjar falla på plats och man börjar så smått förstå varför vissa har så svårt att gå ner i vikt – trots att de gör ”alla rätt”. Really interesting ämne.

Är smått psyched över morgondagen. Uffe Ravnskov kommer och håller ett tre timmar långt föredrag om kolesterol. Ska bli majje intressant att höra på.

Talk to you later guys. Glukoneogenesen kallar 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 reaktioner till “Glyko what?

 1. Uffe Ravnskov er en uhørt interessant herre. Og så er han jo Danmarks bedste bud på en professionel LCHF fortaler. Kan godt forstå, han holder sig til Sverige 🙂

  1. Mycket intressant man, med en hel del kontroversiella tankar och åsikter- vilket behövs. Har ni någon tung LCHF förespråkare i Danmark?

   1. Nej, ikke en eneste. Det tætteste, vi kommer, er Uffe Ravnskov, men han blander sig ikke i debatten. Derudover har vi en anden læge, Bjarne Stigsby, der har skrevet en bog ”Spis dig gravid”. Ikke LCHF men dog lidt kulhydratreduceret. Han fylder heller ikke meget i debatten. Danmark er hoppet lidt med på Stenalderkost, så interessen for mere naturlig mad begynder at ulme herovre også… Så vel lidt som Sverige for fem år siden, vil jeg tro…

    1. Oj, då har ni en bit kvar på vägen 😉 Men det går ju i alla fall på rätt håll, och fler och fler väljer att gå tillbaka till en mer naturlig kost – vilket är positivt. Tänkte även passa på att tacka dig för en bra blogg! Superinspirerande! Ha det gott

 2. Ååh! Spännande! Får du gärna skriva mer om! Jag har själv gjort en bigsignature mätning och fått reda på att jag bland annat har ett kraftigt östrogen överskott.. Läskigt.. Men skönt att veta och att jag nu kan ta tag i problemet- på riktigt! Tack för en bra blogg förresten:)

  1. Nej vad kul! Jag ska också göra en bio-signature. Väntar bara på att Mr.PT ska beta av klientelet och göra plats för mig 🙂 Jag lovar att det kommer bli en hel del hormonsnack framöver:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *