Sista blogginlÀgget pÄ sockertjocken.se

Dagens mÄl

Jag skulle vilja sÀga att det kÀnns vemodigt att lÀgga den hÀr bloggen bakom mig, men sÄ Àr det faktiskt inte. Jag har bara inte samma vÀrderingar och syn pÄ livet lÀngre, som nÀr jag startade sockertjocken.se
Vi har helt enkelt utvecklats Ät olika hÄll och vuxit ifrÄn varandra bloggen och jag. Och istÀllet för att stanna kvar i det gamla för att det Àr sÀkert och bekvÀmt vÀljer jag att lÀmna sockertjocken.se och börja om pÄ nÄgot helt nytt.

Jag vill passa pÄ att tacka er som följt mig under dessa Är. Det har betytt mycket för mig. Jag hade uppskattat om ni ville hÀnga med till min nya blogg. Det kan ni vÀl göra?

FrÄn och med nu sÄ finns jag pÄ back-2-basics.se

Hoppas vi ses dÀr!

/Jessica

Hemma igen!

Parque EcologicoDÄ var man hemma igen efter tre helt underbara veckor i Karibien! Jag har badat i de klaraste vatten, fÄtt uppleva laguner, regnskog, grottor, öar och strÀnder som ser ut som om de vore photoshopade. SÄ mÄnga intryck, sÄ mycket trevliga mÀnniskor och ett fantastiskt resesÀllskap (kram pÄ er Bella och Rebecca :D)!

Vi började vÄr resa i Dominikanska Republiken. Hyrde en bil och körde lÀngs med kusten frÄn huvudstaden Santo Domingo till Macao och stannade till pÄ ett par olika stÀllen och hyrde boende via Airbnb. Att Äka runt och bo sÄhÀr kan jag verkligen rekommendera! Man fÄr ju en helt annorlunda bild av bÄde folket, turismen och naturen Àn om man tar in pÄ ett all-inclusive hotell och bara spenderar sin tid dÀr. Inget fel i det, men man fÄr som sagt en annan och kanske orÀttvis bild av ön eller staden man besöker.

Boca Chica

Dominicus, Bayahibe

Dominicus

Laguna parque Ecologico

Vi hade Ă€ven nĂ„gra dagar i Puerto Rico dĂ„ vĂ„rt flyg hem gick dĂ€rifrĂ„n. Vi hyrde bil hĂ€r ocksĂ„, vilket jag rekommenderar. Det finns sjuuuukt mycket att se pĂ„ den hĂ€r ön. Vi hade tyvĂ€rr alldeles för fĂ„ dagar pĂ„ oss men hann Ă€ndĂ„ uppleva en del. Höjdpunkten var lĂ€tt Cueva ventana, en grottöppning med en helt magisk vy…

Cueva ventana

Men nu Àr jag som sagt hemma i kylan igen. SolbrÀnd, utvilad och med drömmar om ett annat liv. Eller kanske inte ett annat liv, men ett liv som innehÄller mer resor, mer möten med mÀnniskor, mer ledig tid och mer frihet. Kanske dags att skaffa sig det livet nu?