Hur man blir en sån som tränar

HexbarDet är faktiskt väldigt enkelt. En vacker dag bestämmer man sig bara för att börja träna och sen fortsätter man att göra detta vecka efter vecka, år efter år. Då blir det en rutin och rutiner är något man ”bara gör” utan att tänka så mycket på att man gör det. Rutiner är helt enkelt en viktig del av din livsstil. Utan dem skulle du inte funka, eller funka skulle du - men du skulle må så mycket sämre. För att saker ska bli rutin måste man göra samma sak om och om igen. Det här gäller både rutiner, vanor och ovanor.

Vi kanske får backa bandet lite. För visst kan man bestämma sig för att man vill bli en sån där som tränar, men huuur ska man hinna med det när man redan har ont om tid i sitt liv? Det handlar bara om en sak och det är viljan att prioritera träningen.

För att bli en sån som tränar så måste man prioritera sin träning framför andra saker. Och ja, det kan vara svårt och man kan få göra avkall på annat. Så frågan är kanske hur gärna vill du detta egentligen?

Det kan också vara klokt att inte gå från noll till hundra på en gång. Att gå från att inte träna alls till fem pass i veckan brukar inte hålla i längden och det är ju det som är hela poängen - att det ska hålla i längden!!! Börja lågt och realistikt. Om det är två pass i veckan eller en halvtimmes promenad om dagen eller något annat får din agenda bestämma. Men börja med att planera in din träning och skriv in den i din agenda precis som du gör med barnens träningar eller dina tandläkarbesök. Din träning är precis lika viktig som detta.

Man kan liksom inte avsäga sig rörelse och träning. Det går inte för vi är inte funtade så. Kroppen orkar inte med att bara sitta och vara stilla. Den går sönder då. Vi behöver röra på oss och få det lite kämpigt emellanåt för att vi ska fungera både fysiskt och psykiskt och hålla hormonerna i balans.

Vad säger du? Är det inte dags att ta tag i det där med träning nu? Det är faktiskt väldigt skönt på alla sätt och vis och vara en sån där som tränar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *