Mandelmassa på dadlar och mandelmjöl

Den här julen har jag upptäckt hur fantastiska dadlar är! Jag har aldrig gillat vare sig smak eller konsistens på dessa (och kan fortfarande inte äta en rätt upp och ner) men alltså OMG….om man bara mixar ner dem till en slajmig massa så är de ju helt fantastiska som sötning!

Igår laborerade jag lite i köket med ambitionen att få till en julgodis med saffranssmak. Det var då jag av en slump insåg att jag precis hade gjort en paleo mandelmassa! Nu blir massan inte så ljus tack vare färgen på dadlarna, men kan man leva utan det så är den fantastilicious.

Till 10-12 kulor behöver du:
5 dadlar (använder du medjoldadlar så räcker det med 3 st eftersom de är så stora)
1 msk kokosoljaMandelmassa på dadlar
1,5 dl mandelmjöl
ev. några droppar vatten

Kärna ur dadlarna och lägg i en mixer med kokosolja. Kör till en jämn massa. Blanda därefter ner mandelmjöl och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt några droppar vatten om det känns för torrt. Voila! Mandelmassan är nu klar…..Och därefter kan man ju tillsätta…

1 pkt saffran
Rulla sedan 10-12 kulor och garnera dessa med…
mörk choklad och
hackad mandel

Ställ sedan i kylen så de stelnar. Provsmaka sedan en och bjud en dadelskeptiker på en. Gläds därefter åt att dadelskeptikern tyckte att det var skitgott, men kom ihåg att det här även betyder mindre till dig 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *