LCHF saffransostkaka

Kolla vad den här åt till frukost i morse 😀 Saffransostkaka med hallon och grädde!!! Den här funkar både som frukost och dessert, beroende på dagsform och humör. Låt kakan svalna helt innan den serveras. Är som godast när den stått till sig lite i kylen. Enjoy!

Till 4 portioner behöver du:Saffranspannkaka
250 g keso
4 ägg
3 dl vispgrädde
3 bittermandlar
1 krm vaniljpulver
1/2 kuvert saffran
1/2 dl flagad mandel

Sätt ugnen på 200 grader. Låt keson rinna av i sil och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Vispa sedan ihop keson med äggen.

Vispa grädden i en skål för sig och tillsätt sedan kesoblandningen, riven bittermandel, vaniljpulver och saffran.

Häll upp i en ugnssäker form, ca 15×20 cm och strö över flagad mandel. Grädda ca 25 minuter. Täck med folie om kakan får för mycket färg.

Servera tillsammans med vispad grädde och bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *