Första träningspasset efter 5 dagars vattenfasta

Jag har gjort det igen. Vattenfastat i 5 dagar alltså. Det här gör jag främst för att kroppen ska förstöra och göra sig av med döda och sjuka celler.
Sen är det ju alltid intressant att se hur man reagerar på något sådant här. Den här gången visste jag i och för sig vad jag hade att förvänta mig, så det var inte lika svårt mentalt. Saknade inte ens mitt morgonkaffe vilket fortfarande överraskar mig.

Det är intressant hur snabbt hungern lägger sig. Visst kurrar det till i magen då och då, men det är absolut inget som känns jobbigt. Ju längre man fasta desto mindre kurrar magen. Så är i varje fall upplevelsen. Har inte heller varit besatt av tankar på mat, vilket jag minns att jag var sist.

Dag två hade jag en rätt så jobbig huvudvärk som varade precis hela dagen lång. I övrigt har jag inte mått dåligt. Inga blodsockerfall och nära döden upplevelser.

Däremot har sömnen har varit sämre än vanligt. Dag tre och fyra vaknade jag runt tre på natten och hade svårt att somna om. Tänker att det måste hänga samman med att leverglykogenet är förbrukat och kortisolet går upp. Kommer ihåg att det här hände ganska ofta under mina år med väldigt lite kolhydrater i kosten med. Tänk på det om du äter snålt med kh och lider av detta problem.

Energin har varit precis som vanligt, men jag har självklart inte tränat under dessa dagar. Det gjorde jag däremot idag, efter gårdagens första mål som bestod av hjortfärsbiffar med kantareller, lingon och jordätrskocka (vilket var sjuuuukt gott!) Herregud vilket sugigt pass det blev 😀 Hade förvisso inte förväntat mig något annat, med tanke på att det fortfarande var relativt tomt i tanken -men när man knäböjer 50 kg (som första övning) och man tycker det är tungt som f, då är det något som inte står riktigt rätt till. Benövningarna gick inte bra. Var som Bambi på hal is. Däremot var det inte så stor skillnad på styrkan i överkroppen.
Chinsen gick lika bra som vanligt. Körde sex set med 5-4-4-3-3-3. Jag vet inte hur länge jag suttit fast på 5 st i första setet. Kommer inte över den gränsen, men det är en helt annan femma.

Nä, nu ska det fyllas på med bränsle så det kan bli något av min träning igen. Bjussar på en bild av min fantastiska fastebrytsmiddag. Shit vad det är gott med mat!Hjortfärsbiffar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *