Att skräddarsy sin egen diet

min-diet

-”Frukt är inte LCHF”

-”Ost är inte paleo”

-”Bönor är varken paleo eller LCHF”

….and the list goes on. Visst finns det tillfällen då det är på sin plats att följa riktlinjerna för en viss diet till punkt och pricka. Exempelvis när man är helt grön och inte riktigt vet hur det fungerar, eller om man följer en kosthållning på grund av en sjukdom eller för att se om man misstänker att man har en överkänslighet mot vissa livsmedel.

Men sen då? Har du funderat på varför du väljer bort vissa livsmedel och livsmedelsgrupper helt? Gör du det för att ”det inte ingår i dieten”? För att du har hört att att vissa livsmedel hämmar din viktnedgång? Eller har du kanske hört att vissa livsmedel inte är bra för dig, kanske rent utav farliga för din hälsa?

Jag valde själv bort många livsmedel under många års tid av ovanstående skäl. Mycket har hänt sedan dess, framför allt har väl min syn på vad som är en hälsosam kost förändrats. Och istället för att tro på ”sanningar” och ”jag har hört att…” så har jag experimenterat, läst på och dragit egna slutsatser om dessa förbjudna och farliga livsmedel. Några har jag återintroducerat och återfinns ofta på min tallrik, några väljer jag fortfarande bort och sen finns det en hel drös saker som jag väljer att äta lite och sällan av. Det viktiga är att hitta vad som passar just dig och din livsstil. Vad som fungerar för att du ska uppnå dina (hälso)mål.

 

Om jag idag blir tillfrågad om vilken diet jag följer så har jag inget kort och bra svar. Men det är väl åt paleohållet med inslag av magsmart mat och lite mejerier. #bramatheltenkelt

 

 

En reaktion till “Att skräddarsy sin egen diet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *