Det hänger på greppet

Lyssnar ni på Styrkebyrån? Är du tjej och gillar styrketräning samt tunga lyft är den här podden ett måste! Jag har fått många bra tips härifrån, nu senast om greppstyrka och olika grepp.

Jag tänker ofta på greppet. Försöker hålla ett ”normalt” grepp så långt det bara går - men det går ju bara till en viss gräns. Ju tyngre det blir desto svårare blir det att använda normalt grepp. Brukar växla till omvänt grepp när det börjar bli tungt.

omvänt grepp

I podden pratade de om hook grip, eller tumlås som det heter på svenska och jag blev sugen på att testa. Såhär ser det utHook grip

Greppet ska göra att man inte använder så mycket armstyrka vid lyftet och OMG vilken skillnad det blev! Om man bortser från det faktum att det gjorde fruktansvärt ont i tummarna så kändes det som att man drog av 20 kg på vikten. Testade att lyfta samma vikt med omvänt nästkommande set och guuuud vad tungt det blev!!!

Jag kommer definitivt att börja använda mig av tumlås. Får ta det successivt och varva de båda greppen men målet är att helt gå över till tumlås. Det kommer smärta mindre med tiden vilket känns glädjande ;D Det var inte så skönt när man började med zercher squat heller men smärtan är som sagt övergående.

Har ni testat tumlåsgrepp och vad gillar ni det?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *