Odla fram en scoby

Är för tillfället helt såld på kombucha! Skulle gladeligen druckit mer om det inte hade kostat så mycket. Literpriset ligger på ungefär 80:- . För er som inte vet så är kombucha en fermenterad dryck gjord på grönt eller vitt te, socker och en scoby (kombuchasvamp). Det går att köpa färdiga scobys, men hittade en amerikansk sida där man hade odlat fram en egen med hjälp av den lilla svamp som finns med i vanlig ”köpe”-kombucha.

Just nu står teet och drar samt väntar på att svalna. Därefter är det bara till att tillsätta köpe-kombuchan (med den lilla svampen) och vänta. I sisådär en 3-4 veckor 😀 Sedan får jag i och för sig vänta lite till, då den här första laddningen inte går att dricka.

Det här är alltså en probiotisk dryck som inte bara är god, utan även gör gott för tarmhälsan och bakterierna som lever där! Det är där det händer, så det gäller att ta hand om tarmbiotan på bästa sätt. Läser just nu ”Magsmart” av David Jonsson som handlar just om den senare, och hjälp vilket spännande område detta är! Mer om detta senare, nu ska jag gå och ta hand om min dryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *