Räkor i currysås

Räkor i currysåsTill 4 portioner behöver du:

400-600 g skalade räkor
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
kokosolja
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
2 dl kokosmjölk
1 dl benbuljong
1-2 dl vatten
1 msk tomatpuré

Shiratakinudlar, sjögräsnudlar, långhyvlad zucchini eller kokt blomkål serveras som tillbehör.

Börja med att finhacka paprika, chili och lök. Stek på medelvärme ca 5 minuter i kokosolja tillsammans med pressad vitlök, curry och gurkmeja. Blanda sedan ner kokosmjölk, buljong*, vatten och tomatpuré. Låt koka ihop ytterligare 5 minuter. Om allt ska ätas direkt så tillsätt räkor och nudlar (alternativ zucchini eller kokt blomkål i pannan). Värm ytterligare någon minut.

Ska rätten frysas så tillsätt inte nudlar eller zucchini då det lätt blir vattniga vid upptining. Kokt blomkål går däremot utmärkt att tillsätta om rätten ska frysas in.

Har man inte hemmagjord benbuljong* finns det färdiga och hyfsat bra alternativ i de flesta stora matbutiker. Ex av märket Stockpot eller Scandinavian Organics.

#under30minuter
#lunch/middag
#frysvänligt
#dubblareceptetochfrysin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *