Fastedag 2

Det går ganska bra det här! Har varit betydligt smidigare idag vilket är lite märkligt med tanke på att det nu gått 48 timmar utan mat. Har aldrig varit utan mat så länge vad jag kan minnas. Idag har jag i varje fall knappt känt någon hunger och har inte obcessat runt tankar kring mat, vilket jag gjorde ett flertal gånger under gårdagen.

Planerad fasta och att inte äta är inte min grej. Kommer det spontant är det en helt annan femma. Har kört 24-timmars fasta många gånger tidigare och ”räddningen” har alltid varit att jag vet att jag kommer få äta innan dagen är slut. Antagligen därför jag upplevde det så jobbigt och tråkigt igår. Invanda känslor och tankar runt fasta helt enkelt.

Men idag är det som sagt annorlunda. Inte hungrig, inte tänkt speciellt på mat. Tränade i morse och det gick riktigt bra, förutom marklyften då. Det är jobbigt att högrepppa marklyft! Har ett planerat träningspass på onsdag med. Ska bli intressant att se hur det kommer gå :/

En sak jag tänkt på är det här med beroende/rutiner. Kan det inte vara så att rutiner/vanor skapar ett (falskt) beroende? Tänker nu på mitt morgonkaffe. ÄLSKAR mitt morgonkaffe! Dricker det medan jag sminkar mig och lyssnar på pod. Bästa och enda riktiga starten på dagen. Nu under fastan så är kaffe uteslutet, men jag tänkte att rutinen vill jag ju behålla. Kaffet är utbytt mot vatten (i samma stora kopp) medan sminket åker på och jag lyssnar på något kul eller intressant. Det roligaste är att det här funkar!!! Jag behöver inte kaffet, det är rutinen som är det viktiga!

I morgon står jag framför en utmaning då jag ska laga en uppsjö av kött och lunchlådor. Hur är det att stå i matosen? Att inte kunna smaka av, bara göra?! #självplågeri?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *