Jag är med kalv!

Jag är med kalv!

För mig är det viktigt varifrån köttet kommer och vad det är uppfött på. Har förmånen att bo bredvid en matmarknad som erbjuder kött från gräsuppfödda djur. Tyvärr är numera både utbud och kvantitet under all kritik - vilket gör att man inte längre kan handla kött därifrån. Trist eftersom det har varit väldigt bekvämt.

Stockholmsregionen har länge haft förmånen att kunna handla från Gröna Gårdar. Något likvärdigt går inte att hitta här nere i Skåne så vitt jag vet - vilket är helt galet!

Man kan också ta saken i egna händer, så jag tog kontakt med Sunnantorps gård som erbjuder gräsuppfött, hängmörat, kalvkött. Det går inte att beställa ”smålådor” med kött, vi snackar 1/4 kalv, dvs 25-35 kg kött. Kan tyckas mycket, men kan man ju också dela på det som jag och syrran gjorde.

Beställde även en ”organlåda” eftersom jag gillar tanken om att äta hela djuret. Den bestod tyvärr av väldigt mycket mer lever vad jag tänkt mig, men även svans, tunga, kind, hjärta och bräss.

Anyways så känns det sjukt bra att kunna få tag på bra och närproducerat kött till ett rimligt pris. Kommer handla kött på det här viset framöver. #närproducerat #härproducerat #kravmärkt #gräsbeteskött #bramatheltenkelt

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *