Hemma igen!

German body comp training

Då var man tillbaka på hemmaplan igen. Även om jag älskar allt vad sol och semester heter så är det ändå skönt att komma hem till några saker. Sin egen säng, gott kaffe, familjen och gymmet 😀 Har precis avklarat första träningspasset på nära fyra veckor och jag känner redan nu att det kommer göra ont i morgon. Väldigt ont.

Det hänger ihop med att det blev en mer inaktiv semester än vad jag tänkt mig. De två första hotellen hade inget gym så planen var att köra några enklare pass med den egna kroppsvikten på rummet, men det blev liksom aldrig något av det där. Tredje hotellet hade förvisso ett pyttelitet rum med hantlar - noll ventilation och en hotellanställd som stod i ett hörn och övervakade så att allt skulle gå rätt till… Det blev m.a.o ingen träning där heller.

Jag har hanterat det över förväntan. Att inte träna alltså. I vanliga fall är ju detta en naturlig del i min vardag och något jag gör för att jag mår så jäkla bra utav det och skulle inte vilja/kunna vara utan den. Trodde att jag skulle bli gnällig och rastlös, men icke! Kanske var denna semester även en välbehövlig paus från allt vad träning heter?!

Framöver ska jag prova ett träningsupplägg som jag aldrig tidigare testat. Högrep styrketräning med kort vila, supersetar övningar mellan över och under-kropp, German body comp training. Kul att prova något nytt, kul att inte hela tiden fokusera på att lyfta tyngre och tyngre, intressant att se vad det har för utdelning. Smygstartade som sagt lite lätt idag. Nu var jag förvisso sjukt taggad eftersom jag inte rört en vikt på hundra år, men det kändes väldigt bra! Målet med denna typ av träning är fettminskning samtidigt som man bygger muskler. Korta pauser mellan superseten och lättare vikter gör det till en mer cardio-inspirerad styrketräning. Den ökade laktatproduktionen ska bidra till en större frisättning av tillväxthormon vilket ska ge en ökad muskeltillväxt som i sin tur ger en ökad fettförbränning. Som sagt, kul att skifta fokus från att lyfta tungt för ett tag.

 

 

 

 

 

 

 

 

5 reaktioner till “Hemma igen!

    1. Tackar! Har inte köpt boken. Använde mig av bilden för att man skulle förstå varifrån jag hämtat upplägget, dvs Poliquin. Jag gillar att göra egna träningsscheman och har satt ihop mitt nya baserat på Poliquins upplägg för GBC. Körde första riktiga träningen igår och har stora problem att gå idag 😀

  1. Lite så tränar jag! Högreps och lätta vikter och fokus på muskelkontakt. Herregud vilken pump man får! O bra resultat också! Kör hårt! ??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *