Varför ta tillskott om man inte har brist?

Blodmarkörer

Igår var jag och tog en massa blodtester jag beställt via Werlabs. Jag har varit grymt nyfiken på hur det står till med hälsan nu när jag plockat bort alla livsnödvändiga tillskott 😉 Det gick ju bra att välja bort omega-3 tillskott och istället få i sig detta via fet fisk, så kanske det är fullt möjligt att även välja bort magnesium, zink och D-vitamin och få sig dessa via kost och sol?

Jag måste säga att det är väldigt smidigt att både köpa och utföra tester via Werlabs. Man handlar online, sedan har man tre månader på sig att gå till angivet provtagningsställe. Man beböver inte boka tid och hela proceduren är över på två minuter. Gillar!
Jag har inte fått alla provsvar än, men magnesium och D-vitamin är klara.

Jag har ökat något vad gäller magnesium. Kan det bero på att jag inte längre tar zink? Lite trist att jag inte vet hur mina zink nivåer ser ut men lovar att uppdatera när provsvar kommit.

I juli, mitt i den gråa kalla högsommaren, hade jag ett värde på 97 nmol/l. Idag låg jag på 84 nmol/l vilket fortfarande är inom ramarna för optimal nivå.

Det verkar som att jag klarar mig fint utan vare sig magensium- eller d-vitamin tillskott. Jag tror att många med mig äter ovan nämna tillskott ”bara för att” och att många ”hälsogurus” förespråkar dessa. Varför ta tillskott om man inte har en påvisad brist?

3 reaktioner till “Varför ta tillskott om man inte har brist?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *