Hexbar deadlifts, hipthrusts och tips om en grymt bra styrketräningspod!

Hexbar

Det här är en av mina favorit attiraljer på gymmet, i varje fall vad när det kommer till vanliga marklyft. Jag upplever att hexbaren har en lägre belastning på nedre delen av ryggen, samt av jag får mer kontakt med baksida lår och rumpa. Ska jag däremot göra raka marklyft så är det skivstång som gäller. Överlag är skivstång det redskap jag använder mest vad gäller benträning. Men tillbaka till hexbaren…Jag tycker också att rörelsemönstret blir naturligare med den här, samt att den är enklare att greppa. Så alla ni tjejer som inte gillar marklyft - testa den här! Kan nästan garantera att ni kommer gilla hexbaren 😀

Laddar för hipthrusts

Först marklyft, sedan hipthrusts. Jag använder en sådan här kudde när jag kör hipthrusts istället för de vanliga nackskydden. Har testat med sådana men de är alldeles för tunna, utslitna och ojämna. Tack vare kudden får man inga blåmärken och det smärtar inte heller under tiden man gör övningen.

Det här är för övrigt min absoluta favorit när det kommer till rumpövningar. Det är inte ofta jag ser någon annan som gör den här övningen. Kanske för att den inte är så känd. Kanske för att den till en början är skämsig att utföra. Man ligger ju liksom där och juckar med en skivstång 😀 Väldigt obekvämt till en början som sagt, men nu bryr jag mig inte det minsta.

Sist men inte minst vill jag tipsa om en pod med inriktning på (tung) styrketräning för tjejer!!! Styrkebyrån heter den och finns både på itunes och libsyn.

Styrkebyrån

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *