Diet fail

Diet fail

Long time no see 😀 Julen, väldigt mycket jobb och ändring av de normala rutinerna gör att man inte riktigt hinner/orkar med det vanliga livet. Därav färre blogginlägg, mindre träning och mer ”obalans”. Blä. Jag är redo för ett nytt år.

Men nu till rubriken och dagens inlägg - diet fail. Så kan man summera månaden som gått. Första månaden gick över förväntan med väldigt bra resultat. Blev lite ”girig”, fick blodad tand och skaffade mig en coach som jag hade stora förhoppningar på. Med facit i hand kan man fråga sig varför. Jag vet ju egentligen vad det är jag ska göra…..Samtidigt är det skönt att ha någon bakom sig. Någon som kommer med handfasta råd och riktlinjer. Någon man kan skylla på om allt går snett ;D Nä skämt åsido. Det är svårt att coacha online och det blir lätt att man går efter ett upplägg som passar en bred målgrupp, vilket är precis vad jag känner att jag fått.

Det har blivit för mycket låtsasmat, dvs proteinshakes och för täta måltider. Mina carbnites har (med facit i hand) inneburit för stora mängder kolhydrater vilket resulterat i ett för mig onormalt och tvångsmässigt ätande vilket resulterat i , förutom redan nämnda fail - mycket ”vattenvikt” som varit svår att bli av med under veckan innan nästa laddning. Oavsett är jag en erfarenhet rikare vad gäller coaching online och den tar jag helt klart med mig i mitt eget online arbete.

Det går inte heller att äta för mycket mat under en diet. Say whaaaat ;D? Jag var i stort viktstabil och låg på ungefär samma vikt och mått på måttbandet (minimala minskningar) under decembers tre första veckor. Sedan hände julafton. Och även om jag inte åt skit, förutom två pepparkakor och en kola, så blev det för mycket energi helt enkelt. Jag åt sill, lax, ål, prinskorv, leverkorv, rödkål och en liten klutt janson. När man ser det såhär så verkar det oskyldigt. Och ”det är ju LCHF”…Mmmmmm. Sen upprepade jag samma procedur dagen efter…..Kanske att kalorier har ett finger med i spelet i varje fall, för när man räknar på det så blir det uppemot en 2500 kcal per dag och dessa två dagar gav en viktuppgång som fortfarande håller i sig. Det kan man förvisso skita i med tanke på att måtten är desamma, men planen var ju att bli mindre. Diet fail deluxe!

Anyways, ska försöka rätta till det här under de 24 dagar som kvarstår. Kör åter mitt eget race och upplägg vad gäller kost och träning. Får se vad det ger, men känslan säger att det i varje fall inte kan bli sämre.

 

3 reaktioner till “Diet fail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *