Carbnites under diet

Carbs

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det lördag och caaaaaarbnite! Fast sedan jag började dieta har det snarare blivit en carbday, det vill säga jag äter kolhydrater till (nästan) alla dagens måltider. Jag har även städat upp valet av kh och har lagt mer krut på ”bra” källor så som ris, bovete och dinkel. Mer fokus på riktig mat. Visst äter jag lite skit också, men även där tänker jag annorlunda. Exempelvis popcorn framför chips och stekt banan med fårmjölks yoghurt och granola framför glass och godis. Jag tror att jag just nu är i en bubbla. Ett ”mode” som styrs av en väldigt tydlig målbild. Är ni bra på att hålla fokus? Jag är grym på det där. Om jag väl bestämt-bestämt mig vill säga.

En stor skillnad med att fokusera på ”bra” kh-källor vs. sämre är att viktuppgången efter en carbnite/day blir minimal eller uteblir hel. Det har till och med hänt att jag minskat i vikt, vilket motsäger tesen att varje gram kh man äter binder 3 gram (?) vatten. Men kan det inte vara så att kh rik mat ofta innehåller stora mängder salt, vilka binder vatten? Varken ris, bovete, dinkelkakor eller banan innehåller några mängder salt. Jag är inte heller lika ”fyllig” efter en laddning vilket stärker tesen. Vad tror ni?

Till frukost idag blev det kycklingsallad med parmesan. Lunch och postWO meal bestod av en gröt på helt bovete, banan och jordgubbar. Till det blev det en proteinshake med vasslepulver (Holistic vanilj). Till middag blir det ryggbiff och entrecote, mannen kunde inte bestämma sig på Green 😉 med purjolökspotatis och brysselkål. Sen kan det nog bli dinkelkakor (samma som riskakor fast på dinkel) som dippas i fårmjölks yoghurt och Urtekrams röda magisk dipmix.

Har sagt det förut och säger det igen - det är roligt att gå på diet!

2 reaktioner till “Carbnites under diet

  1. Alltid lika intressant att läsa dina inlägg! Men hur ser mat upplägget ut i veckorna nu?

    1. Det är ganska snarklikt hur jag vanligtvis äter, men visst har jag gjort vissa förändringar. Jag ligger medvetet lågt med att berätta hur, vad och när jag äter. Det kommer antagligen att ändras ytterligare under de kvarstående månaderna. Men det händer att jag lägger upp bilder på insta för den som är nyfiken 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *