Split, supersets och lite discogympa

Dagens budord

Det här glada budskapet hittade jag under hantlarna i hantelstället idag. Så himla rätt! Tänk att jag tränat på samma gym i fem år och aldrig sett det här tidigare. Blev dagens pepp och budord.

Det finns få saker som jag tycker är så kul som att sätta ihop ett nytt träningsprogram och köra igång. Nu går jag från att träna helkropp till att splita passen i över/under-kropp. Jag brukar som sagt köra igenom hela kroppen och superseta ben- med överkropps övningar. Exempelvis marklyft med chins, knäböj med axelpress etc. Jag har inte discogympat tidigare utan supersetat compound movements (vad heter det på svenska?) vilket kräver mycket styrka och ork. Jag tänker som såhär, att även om jag i dagsläget inte märker av att jag äter mindre mat så kommer det ju komma längre fram. Genom att dela upp kroppen tror jag att jag kommer bibehålla, kanske t.o.m öka styrkan. Det är en av anledningarna. De dagar jag tränar ben lägger jag även till lite discogympa på kroppsdelar jag normalt inte tränar, så som mage, biceps och triceps. En annan är att jag lyckas klämma in mer cardio. De dagar jag kör överkropp supersetar jag med korta cardio intervaller. Chins med kettlebell swings, axelpress med jumping split lunges, rodd med boxjumps - ja ni fattar. Mer cardio jämfört med tidigare.
Det här blir basen. Utöver detta kan det tillkomma ett HIIT-pass, eller lite steady state cardio om vädret tillåter.

Ben/mage
Överkropp/cardio intervaller
Ben/biceps, triceps
Överkropp/cardio intervaller

Har kört två av veckans pass och det känns så j-a bra! Det är ju alltid kul att testa olika upplägg och det är ju även då man lär sig vad man trivs med och vad som fungerar för en.

Har det hänt att ni ser er i spegeln medan ni tränar och känt att hell yes, det där ser ju bra ut :D? Oftast ser man ju ut som en gris hahaha. Anyways, idag hade jag en kort stund - en fåfäng och narcissistisk sådan då jag kände just sådär. Ni vet när ljuset faller helt rätt och man ser hur musklerna arbetar och ett par ådror poppar och man ser sådär…tight ut! Mycket handlar om det - rätt ljus alltså - men ändå. I detta fall var det axlarna som hamnade i rampljuset. Vet inte varför jag berättar det här. Antagligen för att jag vill höra att ni också varit med om det här…. 😀

Nu blir det tack och hej för idag. Ska ut och förbereda morgondagens lunch som blir zucchini och morot zoodles med köttfärssås på lamm. Delish!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *