Mäta blodsocker

Blodsocker mätare

 

Se vad jag har dragit fram ur gömmorna, min gamla blodsockermätare 😀 Det är ett bra tag sedan jag använde den här, men den har varit med under många n=1 experiment. Bland annat hur optimal ketos, ökat kolhydratintag, fasta och specifika livsmedel påverkar mitt BS.

När jag gjorde ovanstående experiment hade jag följt en strikt (10-30 g kh) variant av LCHF under många, många år. Jag minns att mitt BS gick bananas av minsta lilla tillägg av stärkelse. Det är ett vanligt och helt ”normalt” tillstånd man hamnar i då kroppen inte längre är van vid att hantera några (stora) mängder glukos. Det kallas falsk insulinresistens.

Med tanke på att jag nu lekt med ett ökat intag av kh under en längre tid bör jag inte längre lida av detta. Kroppen vet numera hur den ska hantera stärkelse och socker. Betyder detta att jag har fått bättre insulinkänslighet genom att tillföra mer kh 😉 ?

Hur som helst tycker jag det är intressant hur ens BS påverkas av det man stoppar i sig. Tänkte därför börja mäta detta igen. Se hur mitt BS skiljer sig från hur det var när jag åt strikt LCHF. Se vad som händer om man äter stärkelse som en del av en måltid - kontra endast stärkelse.

Ketonmätningarna har jag helt lagt på hyllan. Känns helt irrelevant. Fast…..det hade varit väldigt intressant att se hur snabbt man kommer i ketos, samt hur djup den skulle bli nu när man är van vid mer kh. Det var ju som sagt väldigt svårt att vara i ketos, än svårare (nästintill omöjligt) att vara inom ramen för optimal ketos när jag åt väldigt få kh, vilket antagligen berodde fler saker än bara för mycket protein. Bland annat ett konstant kortisolpåslag.

Idag på självaste midsommarafton kommer jag tanka i mig så många nypotatisar som jag bara orka. Måste passa på att njuta av denna delikatess så länge det är säsong. I kombination med sill och gräddfil tror jag inte det blir någon större påverkan på mitt BS 😀

Glad midsommar på er!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *