LCHF smulpaj med rabarber

Long time no see! Skulle kunna tro att bloggen varit utsatt för ännu ett missöde, men så är inte fallet. Det är bara livet som kommit mellan och tiden har inte räckt till.

Anyways, vad hände med våren? Ena dagen strålande sol, nästa orkan och regn! Labilt så det förslår. Trotsar vädret och slänger ihop en paj med smak av vår. Enjoy!

Till 6 portioner behöver du:LCHF smulpaj med rabarber
75 g smör
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
2 msk sukrin (eller annan sötning)
0,5 dl finhackad mandel

500 g rabarber
2 msk vatten
3 msk sukrin (eller annan sötning)
1 tsk kanel
1 krm stötta kardemummakärnor
1 krm vaniljpulver

Bland ihop smör, mandel- och kokosmjöl, sukrin och finhackad mandel till en deg. Ställ i kylen under tiden du förbreder rabarbern.

Skär rabarbern i 1/2 cm tjocka skivor. Nu när den är så mjäll behöver du inte skala den, vilket kan behövas längre in på säsongen. Lägg sedan rabarbern i en kastrull och häll på lite vatten. Lägg på locket och låt koka upp och sänk värmen. Sjud ca 5-7 minuter. Det ska bli lite mjukt, absolut inte koka samman. Blanda sukrin tillsammans med kanel, kardemumma och vanilj och häll sedan ner detta i rabarbern och rör om väl.

Häll upp rabarbern i 6 portionformar (eller i en större form om du föredrar detta) och klicka ut smuldegen över denna. Grädda sedan i 200 graders ugn ca 15 minuter.

Jag serverade pajen tillsammans med lite creme fraiche smaksatt med kardemumma och kanel. Så gott så hälften vore nog!

2 reaktioner till “LCHF smulpaj med rabarber

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *