Blomkålswrap / blomkålstunnbröd

Jag följer en grym tjej på insta som är en riktig inspirationskälla vad gäller Blomlkåls tunnbröd
naturlig kost och mat för en bra hälsa. Det är även därifrån jag fått inspon till
detta bröd. Kolla upp Moveat.se på insta om ni inte redan
gjort det.

Till 1,5 plåt behöver du:
1/2 mellanstort blomlålshuvud (450 g)
3 msk benbuljong (alternativt kokosmjölk)
1 msk fiberhusk
1 ägg
1/2 tsk himalaya salt

Sätt ugnen på 150 grader. Kör blomkålshuvudet till ris i mixer. Koka därefter mjukt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna. Blanda sedan med buljong, husk, ägg och salt. Använder du kokosmjölk istället för buljong kan det eventuellt behövas lite mer fiberhusk.

Kavla ut brödet tunt mellan två bakplåtspapper (som sitter kvar under gräddningstiden) och grädda 15-20 minuter beroende på tjocklek. Bakplåtspappret ska lossna lätt, klibbar det fast så låt det få ytterligare någon minut i ugnen.

Det här är bara ett basrecept. Det går utmärkt att tillsätta kryddor efter tycke och smak. Ex curry och gurkmeja i degen till en kycklingwrap, basilika till lax och chili/rökt paprika till en pulled beef wrap. Enjoy!

2 reaktioner till “Blomkålswrap / blomkålstunnbröd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *