Nytt år, nya mål

Ett nytt år står inför dörren. Nya mål och nya förutsättningar. Målen inför det kommande året brukar innehålla något som berör hälsa och träning, så blir det även i år.

När jag ser tillbaka på träningsåret som gått har jag inte experimenterat så mycket med olika styrketräningsupplägg. Jag har hittat mitt sätt att träna, varva tunga pass med lättare -samt HIIT övningar mellan seten eller som en finisher. Minns att jag föregående år hade som mål att kunna göra chins, pull-ups och handstand pushups. Jag infriade två av dessa, men lyckades inte behärska den tredje och sista, handstand pushups. Mitt träningsmål för 2015 blir således att sätta dessa, samt att öka i marklyft (90 kg)och bänkpress (50 kg).

Vad gäller hälsa kommer jag fortsätta fokusera på bra mat, mag och tarmhälsa, men jobba än mer med stresshantering och sömn. När det kommer till maten blir det inga större förändringar (kanske än lite mer experimenterande med kolhydrater), bara mer inälvsmat, fermenterade grönsaker och dagliga intag av hemkokt buljong. Ska även börja med en dags proteinfasta varje vecka.

Vad gäller stresshanteringen har jag sporadiskt använt mig av min spikmatta. Jag ska gå från sporadiskt till mer frekvent användande. Detta i kombination med meditation (som jag för övrigt är väldigt ny på) kommer bli mitt stora hälsomål 2015. Att varje dag hitta tid eller rättatre sagt prioritera tid, till avslappning och återhämtning.

Sömnen är också ett viktigt projekt. Det är egentligen väldigt enkelt, jag vet i praktiken vad jag ska göra - jag ska bara se till att göra det med…Lägga mig innan klockan tio, få 8 timmars sömn, somna utan TV, använda mig av glasögon med gult glas - alternativt inte se på TV/datorn/mobilen två timmar innan läggdads…Här får det bli babysteps om jag ska lyckas, så de två förstnämnda - lägga mig innan tio och få 8 timmars sömn är ett rimligt mål. Allt däröver är bonus.

Har ni några löften eller mål inför det nya året?

Vill även passa på att önska er ett riktigt gott nytt år! Hörs igen 2015 😀

En reaktion till “Nytt år, nya mål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *