Ännu mer kolhydrater

Det har nu gått två veckor sedan jag började införa mer kolhydrater i maten. Har legat runt 30-40 gram per dag. Det känns som att kroppen så sakteligen börjar vänja sig och mitt BS säger det samma. Förra veckan hade jag ett fasteblodsocker som låg mellan 6,2-7,3, denna vecka ligger spannet mellan 5,7-6,4. Det är ganska häftigt hur kroppen anpassar sig.
Energifördelningen skiljer sig något mot förra veckan vars siffror står inom parentes.

Fett: 72%E (68%)
Protein: 18%E (22%)
Kolhydrater: 10%E (samma)

Jag har fortsatt mäta BS efter måltider med mer kolhydrater (mellan 15-25 gram) och det ser bra ut. Banan är inga problem, inte heller stora mängder grönsaker. Sötpotatis verkar däremot inte fungera lika bra, fast det var en orättvis mätning. Just denna måltid stod kolhydraterna för 20%E. Kanske att man kommer undan om man tillför mer fett så att energifördelningen blir bättre. Får helt enkelt testa.

Har mått riktigt skumt ett par dagar denna vecka varav den ena var under 24 timmars fastan. Har känt mig svullen i ansiktet, dimmig i ögonen, avdomnade och sticksiga läppar, torr i munnen, yr och haft känslor av ett rusande blod och högt blodtryck. Nu kanske inte detta har något samband med kosten , men det är inget skick jag brukar befinna mig i.

Vågen visar + 1 kg sedan start, måttbandet visar -2,5 cm. Bär på mer lite mer vatten antar jag. Ingen förändring vad gäller träning, hunger, sömn eller humör. Däremot är det väldigt kul och framförallt gott att äta sådant man inte gjort på många, många år. Min absoluta favoritmåltid för tillfället är banangröten! Skulle kunna äta den både till frukost, lunch och middag.

Denna vecka är det dags att öka kolhydraterna ytterligare. 50 gram på träningsdagar, något lägre de andra. Ska bland annat ge mig på potatis i tre olika former - nykokt, avsvalnad och stekt. Det ni 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *