Högre fasteblodsocker

september 1, 2023 i Hälsa

En vecka med mer kolhydrater i kosten och än lever jag 😀 Fast mitt blod har blivit lite sötare.
Under veckan har jag legat mellan 30-40 gram kolhydrater vilket är det dubbla, eller tredubbla mot hur jag normalt brukar äta. Det är en relativt stor ökning. Mitt fasteblodsocker har legat högre än vanligt, mellan 6,2-7,3 mmol mot normala 5-5,4. Det känns sådär och jag undrar vad det beror på. Högre kortisol på morgonen nu? Why?

Har i stort sett ätit tre mål per dag och har mätt BS efter de mer kolhydratrika måltiderna, dvs de som ligger runt 20-25 gram per måltid. Kolhydraterna har kommit från sötpotatis, nötter och rotfrukter. BS har legat runt 5,7-6,8 2 timmar efter måltid, vilket får räknas som normalt. Jag äter lite mindre fett än vanligt och lite mer protein samt kolhydrater. Energifördelningen är på ett ungefär :
Fett: 68%
Protein: 22%
Kolhydrater: 10%

Jag har inte kört någon typ av fasta denna veckan vilket jag normalt brukar göra, så denna vecka blir det två dagar med 16:8 och en heldagsfasta. Bara för att se om det gör någon skillnad. Kommer hålla kolhydraterna på samma nivå som föregående vecka, dvs mellan 30-40 gram. Har inte ökat i vikt och måtten är de samma. Känner ingen skillnad på humör, sömn, träning eller ork heller. Får nog säga att första veckan har gått över förväntan :)