I´m on a diet. Jag plastbantar.

Efter den upplysande och skrämmande podden  med Chris Kresser var jag bara tvungen till att sanera ännu lite mer bland plastattiraljerna. Det är sannerligen inte gratis att byta ut plast mot rostfritt och glas, men det får lov att kosta. Det är ju en engångs kostnad och det handlar om hälsan. Man har ju bara en kropp, så det gäller att ta hand om den på bästa möjliga sätt.

Mycket av min mat förvarar jag i glasburkar, men det är inte speciellt praktiskt när man ska ta med sig dessa i form av lunhlådor. Tungt och även otympligt om man behöver många burkar. Igår bestämde jag mig för att beställa hem ett par olika lunch-låde alternativ i rostfritt stål för att testa vilket sort jag gillar bäst. Det blev även en ny sportflaska med (då den jag har är gjord av BPA-fri plast blääää) och lite annat smått och gott.

 

 

Vill du också plastbanta tycker jag att du ska göra ett besök hos laplandecostore.se där jag hittade mina grejer. Planen är att varje månad köpa till mer matförvaring och på sikt bli helt plastfri. Helt fri är kanske omöjligt, men så gott som i alla fall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 reaktioner till “I´m on a diet. Jag plastbantar.

  1. Usch ja, så mycket skit det är runtomkring en… jag har rensat ut en del köksredskap jag hade i plast och ersatt med trä och metall. Men det finns verkligen mycket mer att byta ut…
    På tal om nåt helt annat – deos. Var det Urtekrams deo du tyckte funkade ok? Du hade väl provat lite olika?

  2. Lite funderingar angående plast till dig som har koll 🙂
    Hur är det ögonlinser för oss med synfel, är det något man ska undvika?
    Jag har problem med käken och har därför en bettskena från min bettfysiolog för att slippa värk i käken/huvudvärk/nedslitning av tänder m.m men den är av någon typ av plast ev akrylat är det något jag ska vara orolig över? Den använder jag varje natt :-S
    Hur är det med termosmuggar typ de du köper på Åhléns med plast på utsidan men av rostfritt stål på insidan och runt överkanten, är de okej att använda ur ”plastbantar vinkeln”? Tänkte mest på att plasten inte kommer i kontakt med drycken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *