Midsommartårta med jordgubbar och lemoncurd

juni 19, 2014 i Baka, Recept

Receptet räcker till 6 bitar.
6 äggvitor
0,5 dl sukrin (tillsätt mer för en sötare botten)
2 dl hasselnötsmjöl
0,5 dl kokosmjöl

1 sats lemoncurd
2-3 dl vispgrädde

ca 300 g jordgubbar

Vispa vitor med sukrin till en hård fast ”marängsmet”. Blanda mjölet för sig och blanda sedan ner detta i marängen. Pensla ett bakplåtspapper med olja och bröa med pofiber. Häll sedan ner smeten på pappret och bred ut till en tårtbotten som är ca 20-25 cm i diameter. Grädda 17 minuter i 175 graders ugn. Låt svalna helt innan du garnerar tårtan.

Vispa grädden hårt. Blanda sedan grädden med lemoncurden (gör gärna denna dagen innan.) Bred grädden över tårtbotten och garnera med jordgubbar.

Enkelt, fräscht och somrigt!