LCHF vanilj yoghurt/gräddglass med jordgubbsrippel

Hemmagjord glass, tillsammans med svenska jordgubbar är en svårslagen kombo. Idag testade jag att mixa yoghurt med grädde till glassen och det blev syrligt och gott. Jag valde att inte söta glassen så mycket eftersom jag skulle tillsätta mina nerkokta jordgubbar som jag sötat med sukrin. Glassen går att göra både i och utan maskin, men jag har gjort min i maskin.

Till 4 portioner behöver du:

250 g färska jordgubbar
2 msk sukrin

2 äggulor
2 msk sukrin
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
2 dl grädde
3/4 tsk vaniljpulver

Börja med jordgubbarna då de måste svalna helt innan de tillsätts glassen. Dela gubbarna i mindre bitar och lägg i en kastrull på spisen. Tillsätt sukrin och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda till jordgubbarna är mjuka. Mixa sedan med mixerstav men inte till en helt slät kräm. Det är trevligt när det är små bitar kvar. Ställ åt sidan för att svalna helt - det tar någon timme.

Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sukrin. Vänd därefter ner yoghurten och vispa ytterligare. Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver i en annan bunke. Blanda därefter ner grädden i yoghurtsmeten.

Häll i glassmaskin och kör till önskad konsistens. När detta är uppnått så blanda ner jordgubbskrämen och ”swirla” in den men gaffel eller sked. Häll därefter upp i portionsskålar och toppa med några jordgubbar. DELISH!

Om du inte har glassmaskin så häll upp smeten i en form och ställ in i frysen. Rör runt var 30:e minut. När glassen börjar stelna rör du ner jordgubbskrämen. Ställ in i frysen igen tills den är helt stelnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *