Vässa formen

Det går att använda LCHF på många olika sätt. Man kan äta det för att läka en sjuk tarm, få ett lägre blodsocker, minska inflammationer och en rad andra sjukdomssymptom. Man kan ha det som livsstil och/eller använda det som en diet.

För mig är inte LCHF en diet utan en livsstil (läs med om detta här), men visst finns det perioder då jag fokuserar på att slipa på formen. Under dessa perioder gör jag små justeringar i kosten för att uppnå resultat. Äter fortfarande LCHF (eller rättare sagt en kombo av paleo och LCHF) men tar bort och lägger till vissa livsmedel. Jag ändrar som sagt inte livsstil, men äter mindre av vissa produkter och lägger till andra. Att fasta och variera energiintaget hör också till. Har relativt nyligen släppt ett kostschema på Matdagboken som visar hur jag äter under en sådan här period (kan tyvärr inte länka till just den sidan då det är en betaltjänst.)

Jag tror på perioder av mer kolhydrater och mer grönt, följt av perioder med mindre kolhydrater (men fortfarande grönt). Nu har jag haft en längre period då jag kört mer carbs, ätit tre huvudmål om dagen och tillåtit mig mer av ”LCHF gott”. Nu följer en period av mindre carbs men lika mycket grönt, några olika varianter av fasta och mindre ”LCHF gott”.

Imon kör jag igång med paLCHF menyn och den kommer jag hålla i fem veckor. Tränar 3 helkroppspass i veckan, ett HIIT pass och övriga dagar är återhämtning, dvs PW. Tid för återhämtning + tid för träning = very lagom.

Min referensram kommer vara ökning av vikterna på gymmet, kroppsövningar som push-ups, chins, Lsit antal och sekunder , samt måttbandet och inte vågen. Det mesta lägger jag upp på Instagram (#sockertjocken) så följ mig där om du vill veta vad som händer!

2 reaktioner till “Vässa formen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *