LCHF friterade grönkåls chips

Har länge tänkt testa att göra grönkåls chips och idag blev det äntligen av 😀

Till en lagom stor skål (2 plåtar) behöver du:

200 g grönkål
rapsolja
flingsalt
chili flakes (torkad chili)

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att skära bladen i mindre bitar och ta bort så mycket som möjligt av den tjocka stjälken i mitten på varje blad. Lägg sedan hälften av kålen i en stor skål (det blir ganska mycket, så man får göra den i två omgångar) och ringla över olja. Knåda och massera in oljan ordentligt. Lägg sedan bladen på två bakplåtspappersklädda plåtar och fördela flingsalt och chili flakes ovanpå. Gillar du inte stark mat så skippa chilin. Har du varmluftsugn så går det bra att sätta in båda plåtarna samtidigt, ca 7-10 minuter. Ha koll så de inte får för mycket färg, då smakar de bränt - men inte heller för lite, då smakar de kål 😉

Ett salt, hett och väldigt krispigt tilltugg. Jag gillar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *