LCHF ostbollar med valnötter och flingsalt

Hittade receptet i senaste Allt om Mat. Laborerade lite och LCHF anpassade det.


Till 25 ostbollar behöver du:
100 g chèvre
2 dl mandelmjöl
50 g smör
1 äggula
valnötter och flingsalt till garnering

Blanda mandelmjöl och smör och tillsätt sedan gulan. Låt allt blanda sig väl. Tillsätt sedan getosten - mosa in den med en gaffel. Lägg sedan degen i kyl en timme.

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla små bollar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna något med handflatan. Tryck fast an halv valnöt och lite flingsalt.

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Bollarna kan ätas både kalla och ljumna.

7 reaktioner till “LCHF ostbollar med valnötter och flingsalt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *