LCHF starkvins glögg

Det blir nästan en liter festlig glögg av det här receptet.

1 flaska (75 cl) rött vin
4 msk sukrin
1 påse glöggkryddor (minus russin, minus hälften av ingefäran)
8 kardemummakärnor
1,5 dl vodka

Häll vinet i en kastrull. Sätt på spisen på medelvärme och häll i sukrin. Rör runt tills det smält. Tillsätt glöggkryddorna. Lägg ner de de stora kryddorna direkt i kastrullen och de mindre i en tesil, så slipper du sila den färdiga glöggen från kryddor senare. Sjud detta 10 minuter. Får absolut inte koka. Häll därefter ner vodkan och dra kastrullen från värmen.

Låt kryddorna ligga kvar och dra över natten, innan du häller upp den färdiga glöggen på en snygg flaska.

Den som vill ha en sötare glögg tillsätter mer sukrin. Skulle tippa på ytterligare 2-3 msk till.

Superenkelt recept, med stor utvecklings potential! Ska avnjuta en liten kopp tillsamman med en bit saffransfudge i soffan nu. God jul!

Summary
recipe image
Recipe Name
LCHF glögg
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

3 reaktioner till “LCHF starkvins glögg

  1. Jag testade denna 2 gånger denna vinter men vodkan var överflödig. Det blev rent för starkt. Tyckte jag. Annars var den underbart gooooood!! 🙂
    Tack!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *