Dag 29 - serotonin och kolhydrater

Stadig frukost! Planen är att käka så jag håller mig mätt till i kväll. Får se om det håller. Det blev tre stekta ostägg och ett halvt paket bresola och röd paprika till frulle. Inklusive kaffe med grädde och kokosfett.

Nyfiken på energiinnehållet i den här mastodonten så jag la in det på matdagboken:
Fett: 64 g
Protein: 54 g
Carbs: 2 g
Kcal: 793

Käkade vid tolv och runt halv sju kom hungern. Inte konstigt man klarar sig så länge utan mat - man gör ju inget ansträngande precis 😉

Foton tagna med blixt ser aldrig aptitliga ut! Det blev i alla fall fisk idag igen, under ett täcka av tomatsås med kapris och oliver, en parmesanstrut fylld med blandad sallad. Var helt ok, men inget jag skulle beställa igen. Vit fisk och tomatsås alltså, nä det är inget jag går igång på.

Har lyssnat på poddar hela långa dagen. Om allt från nutritional ketosis och fasta till omega-3, gifter i fisk och vitamin K2 och kalcium. Ett effektivt sätt att lära medan man slappar. Läste även klart boken om serotonin. Två tredjedelar av boken var intressant, men när det kom till hur man skulle äta för att öka sina nivåer föll allt. Man blev rekommenderad att äta high-carb low protein, gärna vitt mjöl, bönor, ris, juice, flingor etc. Man skulle äta ”nyttigt” fett som solrosolja, jordnötsolja och sojabönsolja, men akta sig för mättat fett från kött……Får rysningar. Man behöver äta kolhydrater för att omvandla tryptofan till serotonin, och hjälpa serotininet att nå hjärnan - men är lösningen att äta snabba kolhydrater som gör kaos med vårt blodsocker och välja fett av sämsta tänkbara kvalitet rätt svar? Jag är skeptisk. Tror inte ens att det går att äta sig till ”rätt”mängd, eftersom endast 2-3 % av det tryptofan (förstadie till serotonin) vi äter lyckas passera blod/hjärn- barriären. Tryptofan som är en aminosyra tävlar med andra aminosyror för att bli insläppta och komma förbi barriären och vinner tyvärr väldigt, väldigt sällan racet. Babbel babbel - där gick jag igång igen 😀

Imon blir det ett par timmar på stranden, sedan lite shopping i Palma - där vi även ska möta upp ett par vänner för middag. Talk to you later guys!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *