Dag 15 - halvvägs

3 kilo högrev från min eko-köttbonde ska bli till pulled pork. Börjar med att göra en rub och gnider in köttet ordentligt! Tidigare har jag gjort en tjock tomatsås som köttet legat i- Denna gång ska jag testa en tunnare variant. Blandar en halv burk krossade tomater med nån matsked pure, en halv deciliter rapsolja, vitlök, rökt paprika, chili, spiskummin, gurkmejja och salt. Skjuts in i ugnen, 125 grader. Räknar med att denna värsting tar en 5-6 timmar. Inga problem, den sköter sig själv där i ugnen. Kanske att jag öser den varannan timme. Vi får la se.

Halvvägs in i september och halvvägs in i detoxen. Vad har hänt so far? Well, sötsuget är borta - fast det brukar i och för sig gå snabbt. Har varken behov eller lust till att mys/belönings-äta. Fantastic kan sitta bredvid mig och skyffla choklad och svålar, det är fine. För jag vill inte ha! Jag har ett jämnare humör, är gladare, mer fokuserad, sover bättre - vaknar inte mitt i natten och har svårt att somna om. Mindre stressad? Verkar så. Har verkligen kosten, mindre stress (och tillskotten) så stor betydelse för välbefinnande och balans? I´d say hell yes!

Svårt att ge en konkret förklaring på vad tillskotten tillfört. De som är mätbara är HCl (vilket jag kommer sluta med nu då jag känner av så lite som en tablett) och zink. Fast jag kör på med zinket och övriga tillskott månaden ut. 5-HTP kan ha påverkat både sömn och humör men det är svårt att säga då det lika gärna kan vara en kombo av alla förändringar.

Träningen går fortsatt bra och jag gillar mitt upplägg starkt! Tempo och variationen i reps och sets från vecka till vecka ger både variation och motivation. Håller mig till ett kortare konditionspass i veckan, vilket blir på lördagar - efter veckans alla styrkepass. Vill inte att konditionspasset ska ska påverka styrketräningen, därav lägger jag det sist ut.

Jag fortsätter att minska både i mått och vikt. Äter runt 2ooo kcal om dagen och har under dessa två veckor tappat mer i vikt än jag gjorde under samma tidsspann både med 16:8 och 5:2. Galet med tanke på att jag äter bra mycket mer nu. Eller egentligen är det inte så himla konstigt om man ser till helheten. Jag är mindre stressad, sover mer och bättre, har optimerat näringsintaget och kan tillgodogöra mig det jag stoppar i mig. It´s a win win. Vad ska nästkommande veckor bjuda på?

Som vanligt blev det sen frukost, och idag blev det plättar med grönsaker, salami, getost och dijon. Plättarna är både goda och bra för er som håller koll på kolhydraterna. Sök på paleoplätter, eller LCHF plättar här i bloggen 😉

Ingen lunch pga sen frukost.

Middag: Tacosallad, barnsligt gott!

Imon kör vi igång med 6-reps (mittemellan och lagom veckan 😉 lite fler set än vad 3-reps veckan hade att erbjuda. With this I leave you. Ska skala ett kilo kräftor och göra mig en riktigt god röra till frulle. Talk to you later gater!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *