Stekt blomkålsris med citron och parmesan

Supergott tillbehör som är gjutet till den grillade korven, fisken, kycklingen eller färsen. Ni hör, funkar till det mesta. Receptet är beräknat till ca 6 portioner.

1 stort blomkålshuvud
skal och saft från 1 citron
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
smör
salt och pepper
1,5 dl parmesan
100 g ruccola

Riv blomkålen och löken på grövsta sidan av rivjärnet, eller kör i mixer om du har en sådan.

Smält smör i en stekpanna. Pressa ner vitlöken och låt fräsa några sekunder. Häll ner blomkålen och löken i järnet. Låt steka så blomkålen blir mjuk. Salta och peppra.

Tillsätt citronskal, saft och finriven parmesan. Blanda väl. Ta ifrån värmen och låt svalna något. Vänd ner ruccolan precis innan servering.

Gott att servera med en sås (crème fraiche eller majjo) smaksatt med citron och parmesan.

6 reaktioner till “Stekt blomkålsris med citron och parmesan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *