LCHF tarte med fikon, getost, salami och pistagenötter

juni 27, 2013 i LCHF Snacks, Recept

Gott till ett glas mousserande innan middagen! En krispig botten med spännande smak, följt av sötman från fikonen och sältan från salamin. Riktigt gott var det här.

2 dl mandelmjöl
1,5 dl rostade sesamfrön
1 msk husk
1/2 tsk salt
50 g smör
1 äggula

4 fikon
100 g chèvre (i hårdostform)
1/2 dl färdigskalade pistage nötter
70 g salami

Börja med att köra de rostade sesamfröna till mjöl i mixer. Blanda därefter ihop de torra ingredienserna till botten och ha sedan i smör och ägg. Kavla ut mellan två oljade bakplåtspapper och förgrädda ca 7 minuter i 200 graders ugn.Tag ut och låt svalna något. Höj ugnen till 225 grader och sätt på grillfunktionen.

Skiva fikonen och getosten tunt. Hacka pistagenötterna grovt. Varva fikon och salami så att det täcker den förgräddade tarten. Strö sedan över nötterna och grädda i 225 graders ugn (med grillfunktionen på) ytterligare ca 5 min. Osten ska smälta, men behöver inte ta färg. Ta ut och låt svalna något. Skär fina bitar med en pizza slicer. Godast om de serveras direkt, då botten fortfarande är krispig.