Mina värden innan 5:2

juni 3, 2013 i Hälsa, Periodisk fasta

Idag fick jag resultaten från provtagningen jag gjorde för ett par veckor sedan - och såhär var resultaten. Referensvärde inom parentes.

Glukos: 4.1 (3.6-6.2)
HDL: 2.7 (1.0-2.7)
LDL: 2.7 (1.4-4.7)
Totalkolesterol: 5.4 (3.3-6.9)
Triglycerider: 0.5 (0.4-2.6)
IGF-1: 153 (71-239)

Ska bli väldigt spännande att se hur dessa värden kommer ändra sig efter att ha kört enligt 5:2. Tänker att de kommer se i stort sätt likadant ut, men vi får se. Många undrar om man inte är väldigt hungrig, svag och darrig under fastedagarna -och svaret på den frågan är nej. Visst blir man hungrig emellanåt, men det är snabbt övergående. Svag och darrig blir jag inte överhuvudtaget. Kroppen är väl anpassad till fettdrift och jag märker inga större skillnader mot de dagar då man äter. Trodde att det skulle vara jobbigt att gå en hel dag utan mat, men det är det faktiskt inte. Tänker inte så mycket på mat och att äta. Det här upplägget passar mig bättre än vad 16/8 gör.

Har gjort måndagar och torsdagar till mina fastedagar. På måndagar tränar jag (i normala fall, ont i halsen och snorig igen :( på morgonen på tom mage. Äter frukost vid 9.30 och fastar därefter fram till nästkommande dag 9.30. På onsdagar äter jag mitt sista mål vid 19.00 och äter nästa gång på torsdagen samma tid. Fastar alltså 24 timmar.

Följer en DN reporter som gör samma experiment med spänning. Han äter inte lågkolhydratskost och har ett annat utgångsläge än mitt. Min teori är att de som inte äter lågkolhydratkost kommer uppvisa större hälsoskillnader, mot vad någon som redan äter lågkolhydratkost kommer göra.

Syftet med detta projekt är inte att gå ner i vikt (men det kommer en rapport på detta med när projektet är avklarat) utan det handlar om att se hur fasta påverkar hälsan. Spännande, på alla sätt och vis!