Galet gott paleo bröd!

 

Kikade in på paleo bloggen Undervårttak och hittade det här försvinnande goda brödet! Äntligen ett gott bröd utan mjölkprodukter. Ett litet minus för smuligheten, skivorna vill gärna dela sig - men smaken…To die for.

 

Till ett bröd behövs:

4 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
1 dl skalat sesamfrö
1 dl psyllium (jag tog hela linfrön)
1 msk bakpulver
1½ tsk salt
6 ägg
3 dl kokosmjölk
1 dl kokosolja

Du behöver också smält kokosolja och lite sesamfrön/linfrön att bröa formen med, samt lite frön till dekoration.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosolja och vispa ihop denna med ägg och kokosmjölk i en bunke för sig. Blanda sedan ihop de två till en deg. Pensla en bakform med olja och bröa med sesam/lin-frön. Häll över smeten i formen, garnera med lite frön och sätt in mitt i ugnen och grädda i 45 minuter. Låt brödet svalna i formen innan du stjälper upp det.

Fick ett tips från Undervårttak - linfröna gör så att brödet smular sig. Psyllium binder bättre 🙂 Brödet är även gott att rosta!

21 reaktioner till “Galet gott paleo bröd!

  1. gott m bröd! jag hittade det här receptet på frallor som jag tänkte prova nån dag, kurera.se/goda-frukostfrallor-utan-vetemjol/ Nattinatt!

      1. Morning! bakade frallorna igår o de vart riktigt bra, kunde iofs ha haft mer frön i. Åt de imorse o smakade lika bra då 🙂 Ska testa paleolimpan nästa gång.
        Händer det nåt skoj idag??

        1. Värda att testa med andra ord 🙂 Har haft en heldag med systersonen<3 Bio, restaurang och besök i spelaffären. En riktigt bra söndag! Och imorgon bär det iväg på spa med bästa arbetskamraterna. Livet visar sig från sin bästa sida just nu!

          1. Va härligt, du kommer ju va fullladdad med positiv energi 🙂 Ha en riktigt bra vecka!

  2. Hej

    Vilket fint inlägg, tack för länkningen! Vad roligt att du tycker om brödet, vi blev jätteförtjusta i det och det går dessutom utmärkt att rosta! Härligt!

    Vi tror absolut att ”smuligheten” beror på linfröna, psyllium binder väldigt bra. Om du bakar om brödet så prova med psyllium så kommer du få en helt annan konsistens!

    Tack igen.

    /Magnus & Jenny

    1. Tack själv för en inspirerande blogg 🙂 Tackar för tipset, hade ingen aning om att psyllium binder mer än linfrön. En erfarenhet rikare 🙂
      Ha det gott, vi hörs säkert igen!

  3. Har du provat med fiberhusk (mals psyllium) annars? Går ju att komplettera med, utöver linfrön tänkte jag 🙂

      1. Ok 🙂
        Jag provade med ditt recept, med linfrön igår kväll, och hade dessutom i ca 1-2 msk fiberhusk, och det blev jättegott! Smulade knappt alls 🙂

        Tack för en suverän blogg!

  4. Tack för en bra blogg! Lagade ett liknande Paleobröd häromdagen och har rostat varje måndag sedan dess. Supergott och mättande innan morgonträningen! Trevlig helg!

  5. Testade recepet och la till morotter och russin. Blev mkt gott, men lite for saltat. Vet du hur manga kalorier en skiva innehaller? Tack for svar och for awesome recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *