LCHF lasagne

En snabb, enkel och väldigt god lasagne. Jag måttade inte när jag lagade den, så kryddor och lite annat blir på ett ungefär.

Receptet är beräknat till 4 port.
600 g blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 selleristjälk (kan uteslutas helt)
salt, peppar
1,5 msk oregano
1 msk paprikapulver
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
500 g krossade tomater
1/2 msk tomatpuré
1 stor zucchini
1,5 dl riven ost (jag blandade parmesan och grevé)
1 dl crème fraiche
1/2-1 dl kesella

Stek färsen tillsammans med hackad lök, chili och pressa ner vitlöken. När det fått fin färg kryddas den med salt, peppar, paprikapulver, oregano, curry och gurkmeja. Rör runt och stek den färdig. Tillsätt sedan tomatpuré och de krossade tomater. Låt puttra ca 5 minuter.

Blanda samman riven ost, crème fraiche och kesella i en skål.

Skiva zucchinin i tunna skivor (ca 3mm ;). Lägg ett lager med färs i botten på en ugnssäker form ca 20×25 cm (jag gillar när lasagnen blir hög och maffig), sedan ett lager med zucchiniskivor, sedan färs, zucchini, färs och avsluta med att bre ut oströran på toppen. Grädda i 225 graders ugn ca 20 minuter. Servera med sallad och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *