LCHF sylt med glöggsmak

Fantastiskt gott! Och det bästa av allt, man behöver inte tillsätta någon sötning överhuvudtaget. Sötman från bären gör så att det räcker och blir över 🙂

Det blir ca 2 dl färdig sylt av det här receptet.
400 g blandade bär (ex. hallon blåbär, vinbär, jordgubbar)
1 påse glöggkryddor (minus russin)
8 kardemummakärnor
(1 extra pomeransskal)

Jag använde mig av frysta bär som jag tog direkt från frysen och hällde i en kastrull. La även ner de stora bitarna från glöggkrydddorna (kanel, pomerans, ingefära) däri, medan jag la de mindre kryddorna och kardemummakärnorna i en tesil, som även den fick åka ner i kastrullen.

Småkoka bären 25-30 minuter. När du märker att blandningen börjar tjockna något är den färdig. Den kommer tjockna ytterligare när den svalnat.

Jag är väldigt svag för julens kryddor, så den här glöggsmakande sylten får vara med på ett hörn så fort rätt tillfälle bjuds - som typs…

…I min gröt
På nybakta mandelscones
Till min LCHF á la malta
På ostbrickan
Till en varm brietårta

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *