LCHF broccolipaj med bacon och ädelost

20120605-193348.jpg

Inspirationen bara flödar och jag kommer på en massa smarriga middagar. Som denna typs. Hoppade pajdegen denna gången, men vill du ha deg kan du använda dig avnull receptet.

Till 4 port behöver du:

150 g bacon

1 broccoli (250 g)

4 ägg

1 burk kesella (250 g)

1 dl grädde

1 vitlöksklyfta

75 g ädelost

svartpeppar, salt

Stek bacon knapriga. Dela broccolin i små buketter. Lägg dessa i en pajform. Dela baconet i mindre bitar och lägg ovanpå broccolin. Blanda ägg, kesella, grädde i en bunke. Pressa i vitlöksklyftan och rör runt. Ta några varv med svartpepparkvarnen och salta lite. Häll sedan äggblandningen över broccolin. Dela gorgonzolan i kuber och fördela dessa jämnt över pajen. Tryck till lätt, så att inte för mycket är ovanför ytan. In i varmluftsugn i 20 min på 225 grader. Låt svalna lite innan du skär upp den, så den hinner sätta sig. By the way, jag valde en väldigt mild ost (gorgonzola) så ostsmaken blev väldigt svag. Nästan för svag.

Funkar till kyckling/lax/fläskfilé.

2 reaktioner till “LCHF broccolipaj med bacon och ädelost

  1. Ohh… ett bra recept på paj! Den här blir min nationaldagsmiddag. Ligger en stackars broccoli i kylen o ropar på mig redan nu 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *