Kyckling med jordnötssås

Inspirerad av ett recept ur Anna Halléns kokbok ”LCHF husmanskost”. Just nu har jag en förkärlek till jordnötssmör och creamy kokosmjölk. Då är detta receptet perfekt! Inte för att det innehåller jordnötssmör…bara jordnötter, men det är ju gott det med!

Till 4 port behöver du

600 g kycklingfilé

smör eller kokosolja att steka i

2 dl jordnötter

1 gul lök

300 g champinjoner

4 tsk röd currypasta

1 tsk soja

4 dl kokosmjölk

2 röda paprikor

(shiratakinudlar för den som vill)

Börja med att strimla kycklingen och stek den färdig i smör. Lägg åt sidan. Mixa jordnötterna smågrovt i matberedare. Hacka löken fint, tärna champinjonerna. Stek lök och champinjoner tillsammans med currypastan i smör eller olja. När det fått lite färg och mjuknat något, häll då i jordnötter, kokosmjölk och soja. Låt koka upp typs 3 min. Skär paprikan i bitar, lägg ner den och kycklingen i såsen. Låt det bli varmt, sen är det klart. Servera med shiratakinudlar och toppa med lite sesamfrön. Yummy delish!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *