LCHF pajdeg

mars 19, 2012 i Baka, Paj, Recept

Jag gör oftast paj utan botten, men ibland behövs det en! Önskar att jag kunde ta åt mig äran för receptet, men det kan jag inte. Vet inte vem uppfinnaren är, men all cred åt denne.

Skalet räcker till en pajform som är ca 24 cm i diameter. Blev inte så hög dock.

3 dl mandelmjöl
0.5 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg

Mixa sesamfrön med stavmixer och häll sedan ner mandelmjöl och husk. Blanda. Häll i resten av ingredienserna och mixa till en deg. Tryck ut i pajformen, nagga botten och ställ i kyl ca 30 min. Förgrädda skalet i 200 graders ugn i 8 min.

Ps. Jag har provat att byta ut sesamfröna mot linfrön och tyckte att det blev ännu bättre. Inte lika ”bitter” smak.