RAW kola med nötter och flingsalt

Flashigt namn va? Ibland är det svårt vad man ska kalla kreationerna. Det ska ju både låta gott och berätta vad det är för något. Kommer du på ett bättre namn så lämna gärna en kommentar. Hur som helst…

Till 30 bitar behöver du:
10 dadlar (använder du medjoldadlar räcker det med 5-6 st då de är mycket större)
2 msk kokosolja raw-kola-med-no%cc%88tter-och-flingsalt
1 krm vaniljpulver
1 tsk flingsalt
1,5 dl pistagenötter (skalade)
1,5 dl hasselnötter
2 msk sesamfrön
lite flingsalt till

Rosta nötter och sesamfrön i torr panna. Börja med fröna och rosta dessa för sig då det går snabbare för dessa att få färg. Ställ åt sidan för att svalna.
Kärna ur dadlarna och lägg i en mixer tillsammans med kokosolja. Kör till en jämn smet.
Häll upp i en skål och blanda ner vaniljpulver och flingsalt.
Tillsätt de avsvalnade nötterna och fröna. Blanda väl.
Tryck ut i en liten, bakplåtspappersklädd form (ca 13×16 cm).
Strö över lite flingsalt.
Ställ in i kylen för att stelna lite innan du skär upp den i bitar.
Provsmaka en bit och försök att inte ta en (eller tre) till. Omöjligt, jag lovar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *