Kålpudding i nytappning

Visst är det gott med kålpudding?! Jag brukar vanligtvis göra den på Kålpudding
blandfärs, men igår kom jag över ett par kilo finfin lammfärs så jag körde på det istället. Kryddade med chili och vitlök och resultatet blev strålande!

Till 8 portioner behöver du:
1 kg lammfärs
2 stora vitlöksklyftor
3 gula lökar
1 röd chili
1 kg vitkål
smör
salt

Finhacka gul lök, chili och blanda med lammfärs och pressad vitlök. Krydda med salt.
Hacka kålen grovt och stek mjuk i smör i omgångar. Lägg hälften av kålen i botten av en ugnssäker form, ca 30×20 cm. Fördela lammfärsen ovanpå och toppa med resten av den smörstekta kålen.
Sätt in i 175 graders ugn (varmluft) ca 35 minuter.
Servera med någon passande grönsak, exempelvis blomkål, potatis, sötpotatis eller jordärtskocka. Och lingon såklart 😀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *