Cajunrubbed kyckling

Hallå! Vilket väder vi har! Försöker verkligen ta tillvara på dagarna och är ute så mycket som möjligt. Man vet ju aldrig hur länge det varar ;D Även grillen går varm på kvällarna. Re-postar ett av mina favorit grillrecept, cajunrubbed kyckling! Det är en rub med mycket smak och hetta. Det är gott med en kall sås med smak av vitlök/lime till för att bryta av mot den heta kycklingen. Idag gjorde jag en ljummen sallad med blomkålsris, blandade gröna blad, parmesan och citron till. Till ruben behöver du:

1 kg kycklingbröst filé
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 msk smoked paprika
1 msk salt
1 msk grovmalen svartpeppar (ej nymald)
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 msk lökpulver
0,5 msk oregano

Vänd filéerna i kryddblandningen och klappa in ordentligt. Lägg på grillen och låt kycklingen få en innertemp på 72 grader.

Rör gärna ihop en sås på valfri bas (crème fraiche, majonnäs, gräddfil eller yoghurt) och bland med pressad vitlök, skal och saft från en lime, salt och peppar.

Det är även gott med en sallad på blandade gröna blad, avocado, tomat och mango.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *