Stekt sill med pepparrot och dill

Välj alltid riktig mat framför tillskott. Det är fullt möjligt att få i sig tillräckliga mängder av fettsyran omega-3 via kosten. Genom att äta fet fisk ett par gånger i veckan har man lagt en bra grund. Själv äter jag ofta fisk eller skaldjur till frukost då det ger en skön mättnad och känns som en fräsch start på dagen.

Till 2 portioner behöver du:Stekt sill

200-300 g rå sill
1 kruka dill (går lika bra med fryst)
3-4 msk riven pepparrot
salt och peppar
smör, ghee eller kokosolja att steka i
1 avokado
blandade gröna blad

Lägg sillfiléerna med skinnsidan neråt. Fördela sedan finhackad dill, riven pepparrot, salt och peppar på fileérna. Lägg sedan hop dessa två och så att skinnsidorna är utåt. Stek gyllene på båda sidor.

Ställ åt sidan för att svalna. Jag föredrar att äta den stekta sillen kall om jag väljer att ät den som frukost, men den går även bra att värma om man hellre föredrar det. Servera på en bädd av blandade gröna blad och en halv avokado - done!

#frukost
#frysvänligt
#dubblareceptetochfrysin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *