Baconlindad cajungrillad lax

Ibland blir det ännu godare än vad man tänkt sig. Kombinationen lax, bacon och het cajunkrydda gör det svårt att misslyckas, men tillsammans med limesåsen och den syrliga salladen blev det här en riktig tiopoängare.

Till 4 pers behöver du:Baconlindad cajungrillad lax

4 laxfileér
1 pkt bacon (120 g)
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 msk smoked paprika
1 msk salt
1 msk grovmalen svartpeppar
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 msk lökpulver
0,5 msk oregano
0,5 msk rörsocker (eller sukrin gold)

Sås:
2 dl crème fraiche
skal och saft från 1 lime
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Mangosallad:
2 avocado
1 mango
1/2 gurka
10 coctailtomater
1/2 röd finhackad cili
saft av 2 limefrukter
1 liten påse ruccola
färsk korainder efter tycke och smak
flingsalt

Skala mango och avocado och skär i små kuber. Skala gurkan och skrapa bort kärnhuset med en sked. Skär därefter även gurkan i bitar och klyfta tomaterna. Blanda allt i en skål och pressa över limesaften och strö över lite flingsalt. Tillsätt ruccola och koriander precis innan servering.

Häll upp crème fraich i en skål och tillsätt pressad vitlök samt skal och saft från limefrukten. Smaka av med salt och svartpeppar.

Blanda ihop kryddblandningen till laxen. Linda laxen med bacon, 2 skivor per filé. Häll därefter ut lite av kryddblandningen på en tallrik och rulla laxen i denna så att den täcks helt. Grilla sedan på inte alltför het glöd.

Godaste grillreceptet ever!

 

2 reaktioner till “Baconlindad cajungrillad lax

  1. Låter gott! Ska provas 🙂 Köper du vildfångad lax eller eko-odlad lax/odlad? Tycker den pinklaxen som man hittar i affärerna smakar skit, så det blir odlad vilket ju inte är så bra men kanske man får leva med det om man vill ha det…

    1. Håller med dig, chumlax/pinklax är inte speciellt gott. Jag köper eko odlad lax nu. Det är inte ett klockrent alternativ, men det bästa som finns att erbjudas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *